Medeleven overlijden moeder

Als een moeder komt te overlijden, komt men vaak in een emotionele achtbaan terecht. Voor veel mensen is een moeder toch wel een van de meest dierbare personen. Een moeder heeft meestal een onvoorwaardelijke liefde voor haar kind en bij het kind heeft de moeder altijd een speciaal plekje in het hart. Hieronder kan je enkele teksten vinden om je medeleven te betuigen bij het overlijden van een moeder.

Maak hieronder je keuze en bekijk de sterkte wensen bij Greetz:
Sterkte wensen
Beterschapswensen en teksten
Schrijftips voor op een kaart
Sterkte kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Medeleven bij overlijden van een moeder / mama

De speciale moeder – kind band

Misschien juist ook omdat je moeder je heeft gedragen, gekoesterd, voor je heeft gezorgd en je heeft liefgehad, kost het zoveel moeite om je moeder te moeten missen. Ook al gun je haar de rust na een heftig ziekbed of omdat haar lichaam op was van ouderdom. Moeders hebben een speciale band met hun kinderen en dat is andersom ook vaak zo.

Medeleven overlijden moeder
Bron: Greetz.nl

Steun krijgen als je een dierbare moet missen

Daarom valt het overlijden van een moeder vaak heel erg zwaar. Het is sowieso erg als je een dierbare moet missen waardoor je blij bent met alle steun die je uit je omgeving krijgt. Het doet je goed dat mensen hun medeleven tonen, dat ze begrijpen wat dit gemis van een dierbare met je doet. Mooie woorden, een omhelzing, een luisterend oor, een kaartje, een rouwboeket, herinneringen ophalen of gewoon er voor je zijn… Dit zijn de dingen die je nodig hebt om dit zware verlies te verwerken.

Woorden van troost

Mooie teksten waarmee je de nabestaande een hart onder de riem kunt steken, sterkte kunt wensen of om aan te geven dat je meeleeft, zijn onder andere:

 • Het afscheid nemen is dan misschien definitief, maar de herinnering aan je moeder is onuitwisbaar…
 • Afscheid moeten nemen van je moeder is niet loslaten… het is een andere manier van vasthouden….
 • Een moeder is een lichtje in je hart én in je hoofd, een lichtje wat nooit dooft…
 • Bewaar de herinneringen aan je moeder in je hart, kwijtraken doe je haar niet. De tijd is nodig om te leren leven met het verdriet…
 • Het vraagt kracht en tijd om na die traan van verdriet een glimlach van de herinnering aan je moeder op te roepen…
 • De band tussen moeder en kind is een liefdevol proces wat ook nu niet stopt…
 • Een aantal maanden in haar buik, voor altijd in jouw én haar hart…

Verdriet heeft tijd nodig

Zo zijn er tal van mooie teksten te verzinnen waarmee je de nabestaanden een woord van troost kunt toespreken. Wens natuurlijk ook altijd de nabestaande veel sterkte in deze moeilijke periode en laat regelmatig wat van je horen. Het verdriet heeft tijd nodig, maar ook aandacht.

Meer sterkte en medeleven teksten overlijden mama

Het overlijden van een moeder is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven van een persoon. Het verlies van een ouder kan diep emotioneel zijn en het is vaak moeilijk om de juiste woorden te vinden om troost te bieden. Hier zijn voorbeeldzinnen van medeleven (medeleven overlijden moeder teksten) die je kunt gebruiken om je steun en medeleven over te brengen aan iemand die zijn of haar moeder heeft verloren.

 1. Mijn oprechte condoleances voor het verlies van je moeder. Haar liefde en warmte zullen altijd in onze herinneringen blijven.
 2. In deze moeilijke tijd wil ik je mijn diepste medeleven betuigen. Het verlies van je moeder is ongetwijfeld een van de zwaarste beproevingen die het leven ons kan bieden.
 3. Woorden schieten vaak tekort in tijden van verdriet, maar ik hoop dat je troost kunt vinden in de herinneringen aan de liefdevolle momenten die je met je moeder hebt gedeeld.
 4. Het nieuws van het overlijden van je moeder heeft ons diep geraakt. Moge je omringd worden door liefde en steun terwijl je deze moeilijke tijd doorgaat.
 5. Het is moeilijk om te begrijpen waarom zulke pijnlijke dingen gebeuren. Mijn gedachten zijn bij jou en je familie terwijl jullie je een weg banen door het rouwproces.
 6. Laat het weten als je behoefte hebt aan een luisterend oor of een schouder om op te leunen. Ik ben hier om je te steunen tijdens deze donkere dagen na het verlies van je moeder.
 7. Je moeder was een bijzondere persoon, en haar erfenis van liefde en zorg zal voortleven in de harten van degenen die ze heeft achtergelaten.
 8. Verdriet heeft geen specifieke tijdlijn en iedereen rouwt op zijn eigen manier. Wees geduldig met jezelf terwijl je probeert om te gaan met het gemis van je moeder.
 9. Mijn hart huilt voor jouw verlies. Je moeder was een geweldig mens en haar afwezigheid zal zeker een leegte achterlaten in de levens van velen.
 10. Herinner jezelf eraan dat het oké is om te rouwen en om alle emoties die naar boven komen toe te laten. Neem de tijd die je nodig hebt en weet dat je niet alleen bent.
 11. In deze tijd van duisternis hoop ik dat je de kracht vindt om het licht van de liefdevolle herinneringen aan je moeder te omarmen.
 12. Het verlies van een moeder is als het verliezen van een stukje van jezelf. Ik hoop dat je troost vindt in de steun van vrienden en familie om je heen.
 13. Geen woorden kunnen de diepte van verdriet beschrijven dat gepaard gaat met het verlies van een moeder. Moge je de kracht vinden om deze moeilijke dagen door te komen.
 14. De band tussen een moeder en haar kind is onbreekbaar, zelfs door de grenzen van het leven en de dood. Koester de mooie momenten die jullie hebben gedeeld.
 15. In de stilte van verdriet zijn er geen woorden die de pijn volledig kunnen verzachten. Maar weet dat ik er voor je ben, klaar om te luisteren, te steunen en te troosten.
 16. Het verlies van je moeder is niet alleen het afscheid nemen van een geliefde, maar ook van een bron van onvoorwaardelijke liefde en wijsheid. Haar invloed zal voortleven in de manier waarop je leeft.
 17. Terwijl je rouwt om het verlies van je moeder, hoop ik dat je ook ruimte vindt voor liefdevolle herinneringen die je zullen helpen om de pijn te verzachten.
 18. Het is oké om te huilen, om boos te zijn en om te rouwen. Laat je emoties toe en weet dat het proces van genezing tijd nodig heeft.
 19. Het verlies van een moeder is een wond die diep snijdt. Moge de liefde en steun van vrienden en familie je omringen en je helpen bij het helen van deze wond.
 20. Ik herinner me je moeder als een prachtige ziel die haar liefde overal verspreidde. Haar nalatenschap zal voortleven in de harten van degenen die ze heeft aangeraakt.
 21. Terwijl we samen rouwen om het verlies van je moeder, laten we ook de warmte van haar liefde vieren en dankbaar zijn voor de tijd die we met haar hebben mogen delen.
 22. In deze donkere dagen van verdriet, moge je de kracht vinden om jezelf te omringen met liefde en steun. We staan naast je in deze moeilijke tijd.
 23. De herinneringen aan je moeder zullen altijd een bron van troost zijn. Koester de mooie momenten en laat ze je leiden door de dagen van rouw.
 24. Het verlies van je moeder is een pijnlijke herinnering aan de eindigheid van het leven, maar haar liefde zal eeuwig voortleven in de harten van degenen die van haar hielden.

Dit waren de medeleven overlijden moeder teksten. Binnenkort worden er meer nieuwe toegevoegd.