Medeleven overlijden moeder

Als een moeder komt te overlijden, komt men vaak in een emotionele achtbaan terecht. Voor veel mensen is een moeder toch wel een van de meest dierbare personen. Een moeder heeft meestal een onvoorwaardelijke liefde voor haar kind en bij het kind heeft de moeder altijd een speciaal plekje in het hart. Hieronder kan je enkele teksten vinden om je medeleven te betuigen bij het overlijden van een moeder.

Maak hieronder je keuze en bekijk de sterkte wensen bij Greetz:
Sterkte wensen
Beterschapswensen en teksten
Schrijftips voor op een kaart
Sterkte kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Medeleven bij overlijden van een moeder / mama

De speciale moeder – kind band

Misschien juist ook omdat je moeder je heeft gedragen, gekoesterd, voor je heeft gezorgd en je heeft liefgehad, kost het zoveel moeite om je moeder te moeten missen. Ook al gun je haar de rust na een heftig ziekbed of omdat haar lichaam op was van ouderdom. Moeders hebben een speciale band met hun kinderen en dat is andersom ook vaak zo.

Medeleven overlijden moeder
Bron: Greetz.nl

Steun krijgen als je een dierbare moet missen

Daarom valt het overlijden van een moeder vaak heel erg zwaar. Het is sowieso erg als je een dierbare moet missen waardoor je blij bent met alle steun die je uit je omgeving krijgt. Het doet je goed dat mensen hun medeleven tonen, dat ze begrijpen wat dit gemis van een dierbare met je doet. Mooie woorden, een omhelzing, een luisterend oor, een kaartje, een rouwboeket, herinneringen ophalen of gewoon er voor je zijn… Dit zijn de dingen die je nodig hebt om dit zware verlies te verwerken.

Woorden van troost

Mooie teksten waarmee je de nabestaande een hart onder de riem kunt steken, sterkte kunt wensen of om aan te geven dat je meeleeft, zijn onder andere:

  • Het afscheid nemen is dan misschien definitief, maar de herinnering aan je moeder is onuitwisbaar…
  • Afscheid moeten nemen van je moeder is niet loslaten… het is een andere manier van vasthouden….
  • Een moeder is een lichtje in je hart én in je hoofd, een lichtje wat nooit dooft…
  • Bewaar de herinneringen aan je moeder in je hart, kwijtraken doe je haar niet. De tijd is nodig om te leren leven met het verdriet…
  • Het vraagt kracht en tijd om na die traan van verdriet een glimlach van de herinnering aan je moeder op te roepen…
  • De band tussen moeder en kind is een liefdevol proces wat ook nu niet stopt…
  • Een aantal maanden in haar buik, voor altijd in jouw én haar hart…

Verdriet heeft tijd nodig

Zo zijn er tal van mooie teksten te verzinnen waarmee je de nabestaanden een woord van troost kunt toespreken. Wens natuurlijk ook altijd de nabestaande veel sterkte in deze moeilijke periode en laat regelmatig wat van je horen. Het verdriet heeft tijd nodig, maar ook aandacht.

Tips, aanvullingen en verbeterpunten kunnen per e-mail toegezonden worden aan info@sterkte.nl.