Sterkte wensen sterfdag

Een sterfdag is altijd een vervelend moment. Een dierbare waarvan je veel houdt is overleden en wordt vaak op de sterfdag herdacht. Dit kan bij iedereen verschillen hoe dit gedaan wordt. De één gaat naar een begraafplaats en de ander zoekt elkaar op en gaan gezamenlijk eten. De sterkte wensen bij een sterfdag zie je op deze pagina en kun je gebruiken in een kaartje maar ook bij een bosje bloemen. Bekijk hieronder de kaartjes en de sterkte wensen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de sterkte wensen bij Greetz:
Sterkte wensen
Beterschapswensen en teksten
Schrijftips voor op een kaart
Sterkte kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij een sterfdag

Jaarlijks wordt de sterfdag van een persoon of dier herdacht. Meestal gebeurt dit na het 1e jaar groter dan de jaren daarna. Er worden vaak kaartjes verzonden aan de nabestaanden. Daarin wens je elkaar sterkte tijdens deze dag. De sterkte wensen met de sterfdag zijn in verschillende vormen te gebruiken. Denk daarbij aan teksten, wensen en gedichten.

Wat zijn nu veelgebruikte teksten voor een kaartje die gebruikt wordt bij een sterfdag? Over het algemeen is de strekking van de tekst of wens hetzelfde. Je wenst elkaar op deze dag veel sterkte toe en meestal worden er herinneringen opgehaald en foto’s bekeken. De sterkte wensen bij de sterfdag kun je daarbij gebruiken in een kaartje. Zo kun je een kaartje maken met een herinnering, gecombineerd met een mooie tekst.

Sterkte wensen sterfdag kaartje
(Bron Greetz.nl)

Het combineren van de sterkte wensen bij de sterfdag zorgt ervoor dat je unieke teksten krijgt. Ze worden zo uniek en met de toevoeging van een eigen stukje worden ze ook nog eens persoonlijk. Dit zorgt ervoor dat je een kaartje met een tekst krijgt die goed zal worden ontvangen door de nabestaanden. Bekijk de voorbeelden op deze pagina en kies de mooiste uit om te gebruiken.

Sterkte wensen sterfdag

Voorbeeld sterkte wensen sterfdag:

 • Het zijn vaak de kleine dingen die in je herinnering blijven:
  de vredige momenten samen, een glimlach, een bepaald gebaar.
  Hoe zwaar het nu ook is, op den duur zullen deze kleine dingen het verdriet verzachten
  Wij wensen jullie veel sterkte in deze moeilijke tijd.
 • Herinneringen verbinden, wat het oog niet meer ziet.
 • Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd. De dood bestaat niet, je gaat enkel terug naar huis.
 • Droom alsof je eeuwig zult leven, leef alsof je vandaag zult sterven.

Sterfdag sterkte wensen:

 • Lieve …,Vandaag is een dag die nooit had mogen gebeuren,
  een dag die niemand zomaar vergeten zal.
  Zomaar opeens verdween je uit mijn leven…
  Waarom jij? Waarom?…. dat zal ik nooit weten!
  Ik mis je nog elke dag en hoop dat dat altijd zo blijven
  mag mooie herinneringen keer op keer ook al doet het me soms best wel zeer.
 • Optimistisch tot het laatste
  Niet moeilijk maken voor je naasten
  Gesloopt van al je krachten
  Bleef je op een betere dag wachten
  Wij waren jouw lust en je leven
  Maar er is geen tijd meer gegeven
  Jij streed vol moed en kracht
  Lieve schat, rust nu maar zacht
 • Je naam staat in ons hart geschreven
  Het einde kwam veel te gauw
  Maar in gedachten blijft steeds leven
  Je liefde, zorgzaamheid en trouw
Sterkte sterfdag
(Bron: Greetz.nl)
Teksten sterfdag kaartje:
 • Met goede herinneringen
  aan een gewaardeerd mens.
  Met innige deelneming.
 • Een lach en wat zonneschijn,
  laten alle zorgen gauw weer verdwijnen
  hopelijk gaat voor jou
  de zon weer heel snel schijnen
 • Veel heb je ons gegeven,
  Veel heb je voor ons betekend
  Plotseling uit dit leven gedreven
  Blijf je in onze harten voortleven

Kaart teksten:

 • Terug naar je veilige ouderlijk huis .
  Hier namen wij afscheid van jou.
  Nog een laatste kus
  het besef je komt nooit meer thuis.
 • Overal rondom de boom kaarsen en licht!
  Dat bracht weer een glimlach op je gezicht.
  Totdat je tot ons verdriet
  ’s nachts stierf en ons radeloos achter liet.
 • Sommige mensen dromen van grootse dingen,
  terwijl anderen wakker blijven en ze realiseren.
Sterfdag kaart
Bron: Greetz

Meer medeleven teksten

Een sterfdag herinnert ons aan het verlies van een dierbare en roept vaak gemengde emoties op. Het is een tijd waarin het waardevol is om steun en bemoediging te ontvangen. Hier zijn voorbeeldzinnen voor sterkte teksten bij een sterfdag:

 1. “Op deze moeilijke dag van herinnering wil ik je laten weten dat mijn gedachten bij je zijn. Moge je kracht vinden in de liefdevolle herinneringen die je koestert.”
 2. “Op de sterfdag van je dierbare wil ik je omringen met liefde en steun. Moge de mooie herinneringen aan hem/haar je troost brengen en kracht geven in deze emotionele tijd.”
 3. “Op deze sterfdag wil ik je laten weten dat je niet alleen bent in je verdriet. Moge de warmte van de herinneringen aan je dierbare de kou van het gemis verzachten.”
 4. “Op deze dag van herinnering willen we samen stilstaan bij het leven en de nalatenschap van je dierbare. Moge de liefde die hij/zij heeft gedeeld, je hart vullen met troost.”
 5. “Herinneringen aan een dierbare vervagen nooit, zelfs niet op de sterfdag. Moge je vandaag kracht vinden in de liefde en de waardevolle momenten die je samen hebt gedeeld.”
 6. “Op deze sterfdag stuur ik je troostende gedachten en omhelzingen. Moge je de pijn van het verlies voelen verminderen en plaatsmaken voor de warmte van dierbare herinneringen.”
 7. “Hoewel de sterfdag zwaar kan zijn, hoop ik dat je ook kunt terugkijken op de kostbare momenten van liefde en geluk die je hebt gedeeld. Moge die herinneringen je kracht geven.”
 8. “Op deze dag van herinnering willen we samen met jou stilstaan bij het leven van je dierbare. Moge de liefde die hij/zij heeft nagelaten, een blijvende bron van troost zijn.”
 9. “Op de sterfdag van je geliefde stuur ik je liefdevolle gedachten en een virtuele knuffel. Moge je omringd zijn door steun en liefde van degenen die om je geven.”
 10. “Op deze dag van herinnering wil ik je laten weten dat je niet alleen bent in je verdriet. Moge de liefde en de speciale momenten die je hebt gedeeld, vandaag een bron van kracht zijn.”
 11. “De sterfdag van een dierbare is een dag van gemengde emoties. Moge je vandaag de ruimte vinden om te rouwen, maar ook om te koesteren wat was en altijd zal blijven in je hart.”
 12. “Op de sterfdag van je geliefde willen we je omringen met liefde en ondersteuning. Moge de herinneringen aan de speciale momenten een glimlach brengen te midden van het verdriet.”
 13. “Op deze dag van herdenking stuur ik je mijn diepste medeleven. Moge je de kracht vinden om de pijn van het verlies te dragen en te putten uit de liefde die blijft voortleven.”
 14. “Op de sterfdag van je dierbare herinneren we ons samen de liefde en het leven dat hij/zij met ons deelde. Moge deze dag een moment van reflectie en troost zijn.”
 15. “Op deze dag van herinnering wil ik je laten weten dat ik aan je denk. Moge de liefdevolle herinneringen aan je dierbare je hart vullen met warmte en kracht.”
 16. “Op de sterfdag van je geliefde willen we je laten weten dat we aan je zijde staan. Moge je de troost vinden in de gedachten aan de liefde die blijft voortleven.”
 17. “Op deze dag van herdenking delen we in je verdriet en herinneren we ons de bijzondere ziel die niet meer fysiek bij ons is. Moge je vandaag rust en troost vinden.”
 18. “Op de sterfdag van je dierbare stuur ik je liefde en licht. Moge je vandaag omringd zijn door steunende mensen en de warmte van de herinneringen aan je geliefde.”
 19. “Op deze dag van herinnering wil ik je laten weten dat je niet alleen bent. Moge de liefde en de mooie momenten die je hebt gedeeld, je kracht geven in deze moeilijke tijd.”
 20. “Op de sterfdag van je dierbare stuur ik je moed en troost. Moge je vandaag de ruimte vinden om te rouwen en tegelijkertijd te waarderen wat het leven ons heeft gebracht.”
 21. “Op deze dag van herdenking willen we samen met jou stilstaan bij het leven van je dierbare. Moge de herinneringen aan de gelukkige momenten een glimlach op je gezicht toveren.”
 22. “Op de sterfdag van je geliefde stuur ik je warme gedachten en omhelzingen. Moge je vandaag de kracht vinden om door de dag te gaan en de liefde te voelen die je omringt.”
 23. “Op deze dag van herinnering hoop ik dat je vrede vindt te midden van het verdriet. Moge de liefdevolle herinneringen aan je dierbare een blijvende bron van troost zijn.”
 24. “Op de sterfdag van je geliefde stuur ik je mijn oprechte medeleven. Moge je vandaag omringd zijn door liefde en steun terwijl je herinnert, rouwt en koestert wat was.”
 25. “Op deze dag van herdenking stuur ik je een overvloed aan liefde en sterkte. Moge de herinneringen aan je dierbare vandaag een bron van troost en kracht zijn.”