Sterkte wensen overlijden oma

Nadat een oma is overleden worden er bij familie en vrienden condoleances gebracht. Daarbij worden vaak sterkte wensen gebruikt. Welke teksten en sterkte wensen gebruik je na het overlijden van een oma? Op deze pagina kun je verschillende voorbeelden bekijken. Je kunt ze onder andere gebruiken in een kaartje waarmee je de nabestaanden van de overleden oma wilt condoleren.

Bekijk hieronder de teksten en kaartjes dat te maken heeft met het overlijden van een oma.

Maak hieronder je keuze en bekijk de sterkte wensen bij Greetz:
Sterkte wensen
Beterschapswensen en teksten
Schrijftips voor op een kaart
Sterkte kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij het overlijden van een oma

Voor of na de begrafenis of crematie van een oma is er gelegenheid om te condoleren. Hierbij wens je de familie en vrienden sterkte toe tijdens het verwerken van het verlies. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een kaartje te sturen. Hierin dien je de juiste woorden te schrijven om je gevoel te uiten en je medeleven te tonen. Het kan best lastig zijn om een passende tekst te vinden voor het overlijden van een oma.

Op deze pagina kun je daarom verschillende voorbeelden bekijken. Je kunt de teksten, gedichten, wensen of spreuken gebruiken in een kaartje of bij een bosje bloemen. Er zijn vele mogelijkheden om in deze moeilijke tijd sterkte te wensen aan de nabestaanden. Wellicht heb je zelf het overlijden van je oma meegemaakt en weet je uit eigen ervaring wat je wel en niet kunt schrijven of zeggen op zo’n moment.

Sterkte wensen overlijden oma kaartje
(Bron Greetz.nl)

De meest gekozen sterkte wensen bij het overlijden van een oma zijn geselecteerd en kun je hierboven bekijken. Als je niet goed weet hoe je het beste kunt beginnen in een kaartje, dan kun je de voorbeelden gebruiken voor inspiratie. Dat maakt het schrijven van een kaartje een stuk eenvoudiger. Je kunt de teksten kopiëren, combineren en aanpassen. Dit is geheel afhankelijk van je eigen wensen.

Sterkte wensen overlijden oma

Voorbeeld sterkte wensen overlijden oma:

 • Dank om je geloof in God,
  om je stil gebed
  en dat rotsvast vertrouwen in Hem,
  om de aanvaarding van je lijden
  en je gelaten overgave aan Zijn wil.
 • Morgen is alweer een nieuwe dag
  En ik weet wat jullie van me zou willen
  Dat ik verder ga met op mijn gezicht een glimlach
  En geen tijd aan verdriet meer ga verspillen.
 • Als het moeilijk is
  Als er tranen zijn om dat, wat je zo mist
  Weet dan, dat ik/wij er voor je ben/zijn.
 • Je bent me oma,
  Dat heb ik altijd geweten.
  Waar ik nu ook heen ga,
  Ik zal je nooit vergeten.

Overlijden oma sterkte wensen:

 • Een inspirerende persoon
  is na een rijk en vol leven van ons heengegaan.
  Heel rustig is van ons heengegaan, onze lieve oma.
  Een levensreis over de toppen en dalen is voltooid.
 • Opeens heb ik een goed idee,
  in gedachten neem ik een laatste foto van u mee.
  Ik kijk nog een keer heel goed naar u,
  ‘klik’ zeg ik in mijn gedachten, het moet nu.
 • We zeggen te vlug
  ’t leven is voorbij.
  Opa wie je was en wat je zei,
  blijft eeuwig in ons verankerd.
 • Het is een wonderbaar iets, een moeder.
  Anderen mogen u liefhebben,
  uw moeder alleen begrijpt u,
  ze bemint u,
  vergeeft u alles wat gij doet,
  ze bidt voor u,
  en het doet zo’n pijn
  als ze sterft en u verlaat.
Teksten overlijden oma kaartje:
 • Nu ben je lekker bij opa,
  Wat zal hij je gemist hebben zeg.
  De armband zal ik bij me houden,
  Die gaat nooit bij me weg.
 • Als je ouder wordt
  en niet meer ziet waar je bent,
  als je mensen hoort,
  maar ze niet echt meer herkent,
  als je toch blijft strijden
  om bij ons te blijven en te leven,
  dan hopen wij dat je nu
  de eeuwige rust is gegeven
 • Zij was dankbaar voor het leven,
  voor haar gezin,
  voor de goedheid van de mensen.
  Zij vertrouwde op God en hoopte
  op blijvend geluk na de dood.
Overlijden oma
Bron: Greetz

Sterkte wensen overlijden oma kaart:

 • Ooit zullen wij weer samen zijn.
  dan wordt dat echt een groot feest.
  en tot die tijd doe ik mijn best
  en zorg dat je trots op mij
  kan zijn geweest.
 • Ik hoop dat het daar fijn is.
  Ik moet nu verder zonder jou.
  Het is voor mij een groot gemis,
  Aangezien ik zoveel van je hou.
 • In stilte ben je heengegaan
  weggegleden uit ons leven.
  Een traan loopt langs je wang
  als afscheid voor hen die achterbleven.
  Al je liefde die je hebt gegeven
  blijft een deel van ons bestaan.
Tekst overlijden oma
Bron: Greetz

Deelneming / condoleance teksten

Het verlies van een grootmoeder is vaak een diep persoonlijk en emotioneel moment. Het is belangrijk om met liefde en respect te reageren op het verdriet van anderen. Hier zijn voorbeeldzinnen voor sterkte teksten bij het overlijden van een oma:

 1. Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van je geliefde oma. Moge de warmte van haar liefde je troost bieden in deze moeilijke tijd.
 2. Verdrietig om het nieuws van het overlijden van je oma te horen. Haar liefde en wijsheid zullen altijd in onze harten blijven. Veel sterkte voor jou en je familie.
 3. In deze tijd van rouw willen we je onze diepste sympathie betuigen. Je oma was een prachtige ziel en haar nalatenschap van liefde zal altijd schijnen. Sterkte in deze zware dagen.
 4. Woorden schieten tekort om de leegte te vullen die het overlijden van je oma achterlaat. Moge de mooie herinneringen aan haar een bron van troost zijn in deze donkere periode.
 5. Het overlijden van een grootmoeder is een pijnlijk verlies. Moge je in de liefdevolle herinneringen aan je oma kracht vinden om door deze droevige dagen heen te gaan.
 6. Met oprechte deelneming bied ik mijn steun aan bij het overlijden van je oma. Haar erfenis van liefde en warmte zal altijd voortleven. Sterkte voor jou en je familie.
 7. Verdrietig om het verlies van je oma, een vrouw vol wijsheid en liefde. Moge je omringd worden door steunende mensen die je kracht geven in deze tijd van rouw.
 8. Het is moeilijk om afscheid te nemen van iemand die zoveel betekende. Moge de liefdevolle herinneringen aan je oma een bron van troost zijn in deze verdrietige dagen.
 9. In deze donkere dagen van verdriet wil ik je mijn oprechte medeleven betuigen. Je oma was een prachtige ziel, en haar liefde zal altijd in onze gedachten blijven. Sterkte.
 10. Het verlies van een grootmoeder laat een diepe indruk achter. Moge je de troost vinden in de liefde en warmte die ze tijdens haar leven heeft verspreid. Mijn oprechte condoleances.
 11. Je oma was een ware engel op aarde, en haar afwezigheid laat een groot gemis achter. Moge de herinnering aan haar glimlach en liefde je troosten in deze moeilijke tijd.
 12. Met verdrietige harten bieden we onze oprechte deelneming aan bij het overlijden van je geliefde oma. Moge de tijd de scherpe randjes van verdriet verzachten en plaatsmaken voor liefdevolle herinneringen.
 13. Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen van een grootmoeder, een bron van onvoorwaardelijke liefde. Moge je de kracht vinden om door deze dagen van verdriet te gaan.
 14. In deze tijd van rouw willen we je laten weten dat we aan je denken. Je oma’s liefde zal altijd een leidraad zijn in je leven. Veel sterkte voor jou en je familie.
 15. Het overlijden van je oma is een diep verdrietig moment. Moge je in de herinneringen aan de mooie momenten met haar troost vinden. Onze gedachten zijn bij jou.
 16. Het spijt me diep om te horen van het overlijden van je oma. Moge de liefde en warmte van vrienden en familie je omringen en je kracht geven in deze tijd van verdriet.
 17. Je oma’s nalatenschap van liefde en zorg zal altijd voortleven in de harten van degenen die ze heeft aangeraakt. Onze oprechte deelneming en veel sterkte voor jou en je familie.
 18. Het verlies van een grootmoeder is als het sluiten van een boek vol mooie verhalen. Moge de herinneringen aan de liefdevolle momenten met je oma een bron van troost zijn.
 19. In deze donkere dagen van rouw willen we je laten weten dat we aan je zijde staan. Je oma was een buitengewone vrouw, en haar invloed zal altijd merkbaar zijn in je leven.
 20. Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen van iemand die zo’n belangrijke rol in je leven heeft gespeeld. Moge je oma’s liefde je blijvend inspireren en troosten.
 21. Met oprechte deelneming en diep medeleven willen we je steunen bij het verlies van je dierbare oma. Moge de liefde die ze tijdens haar leven heeft gedeeld, je blijvend verwarmen.
 22. Het verlies van een grootmoeder laat een leegte achter die alleen gevuld kan worden met liefdevolle herinneringen. Moge je oma’s geest voortleven in de prachtige momenten die jullie samen hebben gedeeld.
 23. In deze tijd van verdriet wil ik je mijn oprechte medeleven betuigen. Moge de liefdevolle herinneringen aan je oma de pijn verzachten en troost bieden.
 24. Het overlijden van je oma laat een diepe indruk achter, maar haar liefde zal altijd aanwezig zijn in je hart. Mijn gedachten zijn bij jou en je familie in deze moeilijke tijd.
 25. Met oprechte deelneming en een zwaar gemoed willen we je onze steun betuigen bij het verlies van je geliefde oma. Moge haar ziel rusten en moge je de kracht vinden om door deze periode van verdriet te gaan.