Sterkte wensen overlijden opa

Bij het overlijden van je opa kun je veel sterkte gebruiken. Het condoleren gebeurt vaak door middel van een kaartje of een berichtje. Je kunt de sterkte wensen bij het overlijden van een opa op deze pagina bekijken. Door middel van de voorbeelden krijg je een goede indruk welke teksten veel worden gebruikt en hoe je het beste een kaartje kunt schrijven aan iemand waarvan de opa is overleden.

Bekijk hieronder een overzicht met sterkte wensen bij het overlijden van een opa en kan je een mooi kaartje bestellen, bijvoorbeeld voor de nabestaanden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de sterkte wensen bij Greetz:
Sterkte wensen
Beterschapswensen en teksten
Schrijftips voor op een kaart
Sterkte kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij overlijden van een opa

Het schrijven van een kaartje is één van de meest gekozen opties om iemand te condoleren met het overlijden van een opa. In een condoleance kaartje kun je de nabestaanden sterkte wensen met deze moeilijke tijd. Er worden veel herinneringen opgehaald en mooie momenten besproken. Dit kun je ook gebruiken tijdens het schrijven van een kaartje.

Het begin kan soms lastig zijn maar als je eenmaal de eerste paar zinnen hebt geschreven dan gaat het een stuk eenvoudiger. Je kunt hieronder verschillende voorbeeld teksten bekijken die je kunt gebruiken op een kaartje wanneer er een opa is overleden. De sterkte wensen bij het overlijden van een opa kun je overnemen maar ook aanpassen. Dit laatste kun je doen door er bijvoorbeeld een persoonlijke draai aan te geven met herinneringen en mooie momenten.

Sterkte wensen overlijden opa kaartje
(Bron Greetz.nl)

De sterkte wensen kun je gebruiken in de vorm van een gedicht, couplet uit een lied maar ook een tekst met mooie woorden is een veel gekozen manier om te condoleren met het verlies. Sterkte wensen bij het overlijden van een opa is voor de één eenvoudiger dan voor een ander. Het is daarom altijd verstandig om een aantal teksten te bekijken wat anderen hebben gebruikt die in dezelfde situatie hebben gezeten.

Sterkte wensen overlijden opa

Voorbeeld sterkte wensen overlijden opa:

 • Na 71 jaar zag je het licht,
  19 jaar ziek geweest.
  Ik hoop dat je dit gedicht,
  Vanaf daarboven mee leest.
 • Jij was altijd zo vrolijk.
  de grappenmaker van de familie.
  Jij was het die me troost.
  Jij was het die mij altijd aan het lachen maakte.
 • Ieder woord, iedere gedachte,
  elke keer dat je samen lachten….
  Koester deze mooie herinneringen,
  laat ze voortleven in je hart.

Overlijden opa sterkte wensen:

 • Hoe mooier de herinnering
  hoe pijnlijker is ons verdriet
  Wij danken je voor wie je was
  en wat je in ons achterliet
 • Lieve Opa, ik zal je missen.
  Ik zal altijd aan jou terug denken.
  En na heel veel jaren hoop ik jou weer te zien.
  Dan zal ik je alles vertellen.
 • Als het moeilijk is
  Als er tranen zijn om dat, wat je zo mist
  Weet dan, dat ik/wij er voor je ben/zijn
Overlijden opa kaart
(Bron: Greetz)
Teksten overlijden opa kaartje:
 • Ik hoop dat het daar fijn is.
  Ik moet nu verder zonder jou.
  Het is voor mij een groot gemis,
  Aangezien ik zoveel van je hou.
 • Het was een lang
  en heel mooi leven.
  Ik hoop dat de herinneringen
  je kracht en troost kunnen geven!
 • Jullie hadden samen nog zoveel plannen
  Wilden samen nog zoveel doen
  Onvoorspelbaar – onvoorstelbaar
  Wat de dood met deze plannen kan doen
Sterkte wensen overlijden opa kaart:
 • Ik wou dat ik bij opa was
  Waar hij dan ook is
  Even vragen hoe het gaat
  En zeggen dat ik ‘m zo mis al was het maar vijf minuten
  Om te kijken of hij gelukkig is
  En hem de groeten doen van oma
  Zeggen dat iedereen nog veel om hem geeft
 • Slechts weinig woorden passen
  in een tijd van droefheid en pijn.
  Moge dit gebaar
  een teken van medeleven zijn.
 • De dood is als het doven van een kaars,
  omdat de morgen is aan gebroken

Condoleren

In het leven gaat lang niet alles zoals het zou moeten. Dat wil zeggen: er kunnen tragische dingen gebeuren in het leven van iedereen. De meeste mensen maken dan ook tragische dingen mee. De één meer dan de ander. Sommige mensen hebben ook gewoon pech. Maar er zijn bepaalde zaken waar we allemaal mee te maken krijgen. En dan heb ik het natuurlijk over de sterfelijkheid. Iedereen sterft uiteindelijk en dat is een tragisch gegeven.

Want het is iets waar je, en het klinkt misschien wat luguber, naartoe aan het werken bent als mens. Als je zelf ooit een stergeval in je familie hebt meegemaakt, dan weet je hoe erg het rouwproces is. Maar tegelijkertijd weet je ook hoeveel steun je dan aan andere mensen kunt hebben. Mensen die je kunnen steunen in de zwaarste tijden van het leven. Daarom weet je ook dat het bemoedigend kan zijn om zelf iets te krijgen van iemand, zodra iemand in de familie is overleden.

Sterkte overlijden opa
Bron: Greetz

Sterkte wensen

Misschien heb je een goede vriend wiens opa recent is overleden. Een vriend waar je altijd goed bij terecht kan. Dan is het natuurlijk wel zo fijn dat je hem of haar ook steun kan geven. Een goede manier is dan om sterkte te wensen aan de opa. Dit kan overigens niet alleen bij een vriend zo zijn, maar bijvoorbeeld ook bij een collega. Met een collega trek je immers ook zeer veel op, dus die kunnen het in de regel ook wel waarderen als ze sterkte worden gewenst.

Wie het ook is: er zijn verschillende manieren om iemand sterkte te wensen. Hieronder geven we enkele voorbeelden, zodat je er inspiratie uit kunt halen.

– Een kaartje

Het klinkt misschien wat ouderwets in het moderne tijdperk waarin we leven, maar nog steeds kan het leuk zijn om mensen een kaartje te sturen. Daar kunnen mensen namelijk heel veel aan hebben. Het voordeel is dan ook dat mensen iets tastbaars in hun bezit hebben. En juist dat kan een zeer bevredigend gevoel geven aan de gemiddelde persoon.

Natuurlijk zijn er verschillende kaartjes waar je aan kunt denken. Daar kun je volledig vrij in zijn. Maar wat wel belangrijk is om te beseffen: zet er alsjeblieft wel een persoonlijke tekst op. Het liefst met de hand geschreven. Anders kom het zo onpersoonlijk over en dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling.

Overlijden opa tekst
Bron: Greetz

– Een bezoek brengen

Ken je de persoon wiens opa is overleden heel persoonlijk? Dan kun je er ook voor kiezen om gewoon een bezoek te brengen. Het is dan wel verstandig om eerst even na te vragen of die persoon daar behoefte aan heeft. Je kunt dan subtiel vragen of je binnenkort langs kunt komen. Meestal wordt dit wel op prijs gesteld. Tijdens dit bezoek kun je dan een paar persoonlijke woorden brengen en hem of haar sterkte wensen. Het wordt in de regel altijd op prijs gesteld. Bovendien getuigt het van lef wanneer je dat durft, want veel mensen durven het niet.

Medeleven teksten

Het overlijden van een grootvader is een emotioneel moment waarbij het belangrijk is om steun en troost te bieden aan degenen die rouwen. Hier zijn voorbeeldzinnen voor sterkte teksten bij het overlijden van een opa:

 1. Mijn diepste condoleances bij het verlies van je geliefde opa. Moge zijn liefde en wijsheid altijd in je hart blijven, en moge je kracht vinden in de warme herinneringen die je deelt.
 2. Het spijt me enorm om te horen van het overlijden van je opa. Zijn erfenis van liefde en de vele waardevolle momenten zullen altijd in onze gedachten blijven. Veel sterkte voor jou en je familie.
 3. In deze droevige tijd van afscheid willen we onze oprechte deelneming betuigen. Moge de herinneringen aan je opa een bron van troost zijn en zijn invloed in je leven voortleven.
 4. Woorden schieten tekort om de pijn van het verlies van je opa te verzachten. Moge de liefde en steun van vrienden en familie je omringen en je kracht geven in deze moeilijke dagen.
 5. Het overlijden van een grootvader laat een diepe leegte achter, maar moge de liefdevolle herinneringen aan je opa een lichtpuntje zijn in deze donkere dagen. Sterkte in deze zware tijd.
 6. Met oprechte deelneming bied ik mijn steun aan bij het overlijden van je opa. Zijn nalatenschap van liefde en wijze levenslessen zal altijd voortleven. Sterkte voor jou en je familie.
 7. Verdrietig om het verlies van je opa, een man die zoveel betekende voor velen. Moge de liefde en warmte die hij uitstraalde je troosten in deze tijd van rouw.
 8. Het is nooit gemakkelijk om afscheid te nemen van een grootvader, een bron van inspiratie en liefde. Moge de herinneringen aan de bijzondere momenten met je opa een bron van troost zijn.
 9. In deze tijd van rouw willen we je laten weten dat we aan je denken. Je opa’s wijsheid en liefde zullen altijd voortleven in de harten van degenen die hij heeft geraakt. Sterkte.
 10. Het overlijden van je opa is een diep verdrietig moment. Moge je in de warme herinneringen aan de momenten met hem de kracht vinden om door deze droevige dagen heen te gaan.
 11. Je opa was een bron van liefde en warmte, en zijn afwezigheid laat een grote leegte achter. Moge je de troost vinden in de vele waardevolle herinneringen die je met hem deelt. Sterkte voor jou en je familie.
 12. Met verdrietige harten bieden we onze oprechte deelneming aan bij het overlijden van je dierbare opa. Moge de tijd de scherpe randjes van verdriet verzachten en plaatsmaken voor liefdevolle herinneringen.
 13. Het is moeilijk om afscheid te nemen van iemand die zo’n belangrijke rol in je leven heeft gespeeld. Moge de liefde en wijsheid van je opa je blijvend inspireren en troosten.
 14. In deze donkere dagen van rouw willen we je laten weten dat we aan je zijde staan. Je opa was een buitengewone man, en zijn invloed zal altijd merkbaar zijn in je leven. Sterkte.
 15. Het overlijden van je opa is een verlies dat diep wordt gevoeld. Moge de herinneringen aan de mooie momenten met hem een lichtpuntje zijn in deze moeilijke tijd. Onze gedachten zijn bij jou.
 16. Het spijt me diep om te horen van het overlijden van je opa. Moge de liefde en steun van vrienden en familie je omringen en je kracht geven in deze tijd van verdriet. Sterkte voor jou en je familie.
 17. Je opa’s nalatenschap van liefde en zorg zal altijd voortleven in de harten van degenen die hij heeft geraakt. Onze oprechte deelneming en veel sterkte voor jou en je familie.
 18. Het verlies van een grootvader laat een leegte achter die alleen gevuld kan worden met liefdevolle herinneringen. Moge je opa’s geest voortleven in de prachtige momenten die jullie samen hebben gedeeld. Sterkte.
 19. In deze tijd van verdriet willen we je laten weten dat we aan je denken. Je opa was een uitzonderlijke man, en zijn invloed zal altijd voortleven in de liefdevolle herinneringen die je koestert. Sterkte voor jou en je familie.
 20. Het is nooit gemakkelijk om afscheid te nemen van iemand die zo’n impact heeft gehad op je leven. Moge de liefde en wijsheid van je opa je de kracht geven om door deze periode van verdriet te gaan. Veel sterkte.
 21. Met oprechte deelneming en diep medeleven willen we je steunen bij het verlies van je geliefde opa. Moge zijn ziel rusten en moge je de kracht vinden om door deze periode van verdriet te gaan. Sterkte voor jou en je familie.
 22. Het verlies van een grootvader is als het sluiten van een boek vol mooie verhalen. Moge de herinneringen aan de liefdevolle momenten met je opa een bron van troost zijn. Sterkte voor jou en je familie.
 23. In deze tijd van rouw wil ik je mijn oprechte medeleven betuigen. Moge de liefdevolle herinneringen aan je opa de pijn verzachten en troost bieden. Sterkte voor jou en je familie.
 24. Het overlijden van je opa laat een diepe indruk achter, maar zijn liefde zal altijd aanwezig zijn in je hart. Mijn gedachten zijn bij jou en je familie in deze moeilijke tijd. Veel sterkte.
 25. Met oprechte deelneming en een zwaar gemoed willen we je onze steun betuigen bij het verlies van je geliefde opa. Moge zijn ziel rusten en moge je de kracht vinden om door deze periode van verdriet te gaan. Sterkte voor jou en je familie.