Sterkte wensen afscheid

Afscheid nemen bestaat niet. Het liedje waarin deze zin wordt gezongen is bij vrijwel iedereen bekend. Toch komt het soms voor dat je afscheid moet nemen. Om de pijn te verzachten kun je elkaar steunen door kaartjes en bloemen te sturen met sterkte wensen. De sterkte wensen bij een afscheid zijn in verschillende vormen bruikbaar voor vele gelegenheden. Het valt vaak niet mee om je medeleven te tonen aan iemand die een vader, moeder, kind of partner is verloren? Op deze pagina kun je verschillende voorbeelden bekijken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de sterkte wensen bij Greetz:
Sterkte wensen
Beterschapswensen en teksten
Schrijftips voor op een kaart
Sterkte kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij een afscheid

Bij een uitvaart neem je een laatste keer afscheid van een overleden persoon. Ook dieren krijgen steeds vaker een volwaardige uitvaart. Na afloop daarvan ontmoet je elkaar vaak in een ruimte waar je elkaar kunt condoleren en kunt napraten. De sterkte wensen worden daar vaak tegen elkaar uitgesproken. In een condoleance boek kun je daarnaast nog een keer je medeleven uiten.

Afscheid sterkte wensen kaartje
(Bron Greetz.nl)

De periode na het afscheid valt voor de nabestaanden altijd erg zwaar. Sommigen raken zelfs in een (tijdelijke) depressie. Om de pijn te verlichten worden er vaak kaartjes gestuurd met een steunende tekst. Daarvoor worden vaak sterkte wensen gebruikt. Je wilt namelijk laten zien dat je, ondanks dat je elkaar wellicht minder vaak ziet, toch aan hem of haar denkt in deze moeilijke tijd.

Afscheidsteksten voor mens en dier.

Het schrijven van een kaartje met een sterkte wensen na een afscheid kan soms erg lastig zijn. Je gebruikt immers na het afscheid van een kind een ander soort tekst dan voor een ouder of partner.

Ook bij huisdieren worden weer andere sterkte wensen gebruikt. Met behulp van voorbeelden kun je inspiratie opdoen en kun je eenvoudig een kaartje schrijven met een mooie tekst of spreuk.

Sterkte wensen bij afscheid

Voorbeeld sterkte wensen bij een afscheid:

 • Als een bloem zo is het leven
  ’t Begin is teer en klein
  De een die bloeit uitbundig
  De ander geurt heel fijn
 • Afscheid is wanhoop
  Afscheid doet pijn
  Afscheid is het besef
  Dat jij er niet meer zult zijn
 • Afscheid nemen is niet fijn.
  Afscheid nemen doet pijn.
  Maar het zal toch moeten,
  Maar ik zal wel nieuwe mensen ontmoeten.
  Maar ik zal jullie zo missen,
  En al onze mooie belevenissen.
 • Ga nooit weg zonder te groeten,
  Ga nooit weg zonder zoen.
  Als je het noodlot zult ontmoeten,
  Kun je het nooit meer doen.
Afscheid teksten en gedichten:
 • In je hoofd kun je alles,
  fietsen naar de maan,
  op de wolken staan
  Strelen met je handen los,
  lopen door een donker bos.
  Vechten als een tijger,
  dansen als een elf.
  Afscheid nemen zonder zorgen,
  alles gaat vanzelf.
 • We nemen afscheid
  je bent er niet meer
  je bent niet meer bij me
  nooit meer om me heen

Kaart teksten afscheid:

 • We staan niet altijd stil
  bij het woord ‘samen’
  Maar het is een groot gemis
  als ‘samen’ uit je leven is
 • Het is heel moeilijk
  om afscheid te nemen
  maar het duurt niet lang
  Voor wij elkaar weerzien
  Aan de andere kant

Sterkte wensen kaartje afscheid:

 • Ja, ik mis je
  Vaker dan ik wil.
  Ik wil je zo graag horen,
  Maar ’t blijft nu stil.
 • Ik mis je als ik ‘s morgens opsta
  ik mis je midden in de nacht
  ik mis je als ik ’s avonds thuiskom
  en er niemand op me wacht
Afscheid kaart
Bron: Greetz

Meer sterkte teksten

Afscheid nemen is een moment dat gevuld is met emoties, of het nu gaat om het beëindigen van een relatie, het vertrek van een geliefde vriend of familielid, of het afsluiten van een bepaalde levensfase. In deze moeilijke momenten is het vaak een uitdaging om de juiste woorden te vinden om troost en kracht te bieden. Hier zijn voorbeeldzinnen die sterkte en steun uitdrukken.

 1. “Hoewel we nu afscheid nemen, dragen we de herinneringen van de tijd die we samen hebben gedeeld als kostbare schatten in ons hart. Moge deze herinneringen je kracht geven en je pad verlichten in de dagen die komen.”
 2. “Afscheid nemen is niet het einde, maar het begin van een nieuwe reis. Ik wens je de kracht om de onbekende wegen te bewandelen en de moed om nieuwe avonturen aan te gaan. Jouw verhaal gaat verder, en ik geloof in de prachtige hoofdstukken die nog voor je liggen.”
 3. “In tijden van afscheid zijn het niet de tranen die het meest betekenen, maar de liefde en de herinneringen die we delen. Moge de liefde die je hebt gegeven en ontvangen hebt, een bron van kracht zijn om je door de moeilijke dagen heen te dragen.”
 4. “Het is zwaar om gedag te zeggen, maar weet dat je niet alleen bent. Moge de steun van vrienden en familie als een warme deken om je heen zijn, en mogen de mooie momenten met de persoon die je nu achterlaat, je de kracht geven om vooruit te gaan.”
 5. “Afscheid nemen is als het sluiten van een boek, maar onthoud dat je de auteur bent van de volgende hoofdstukken. Sta open voor nieuwe mogelijkheden en wees niet bang om je eigen verhaal te schrijven. De kracht om te veranderen ligt binnen in jou.”
 6. “Terwijl je deuren sluit, openen zich elders nieuwe deuren. Moge je de kracht vinden om met vertrouwen door die deuren te stappen, wetende dat het leven altijd nieuwe kansen biedt, zelfs in momenten van afscheid.”
 7. “Afscheid nemen betekent niet dat de banden worden verbroken, maar dat de relatie een andere vorm aanneemt. Moge de waardevolle connecties die je hebt gemaakt, blijven groeien, zelfs als de fysieke afstand toeneemt.”
 8. “Als de tijd van afscheid is gekomen, koester dan de momenten van liefde en vreugde die je hebt gedeeld. Die kostbare herinneringen zullen als een fakkel van kracht dienen, zelfs in de donkerste dagen.”
 9. “Afscheid nemen is een uitdaging, maar het opent ook de deur naar persoonlijke groei en nieuwe ervaringen. Moge je de kracht vinden om te omarmen wat komt en te ontdekken wat het leven nog meer voor je in petto heeft.”
 10. “In dit afscheidsmoment wens ik je niet alleen troost, maar ook de kracht om verder te gaan. Laat de liefde die je hebt ontvangen, een leidraad zijn in de dagen die voor je liggen, en moge je hart altijd gevuld zijn met warme herinneringen.”

Afscheid nemen is nooit gemakkelijk, maar met woorden van kracht en steun kunnen we elkaar helpen om deze moeilijke momenten te doorstaan.

Meer artikelen: