Sterkte wensen miskraam

Als een zwangerschap niet is gelukt met een miskraam als gevolg is dat erg vervelend. Dit wordt versterkt wanneer het meerdere keren achter elkaar voorkomt. Een passende sterkte wens is dan ook zeker op zijn plaats. Wat voor sterkte wensen kun je bij een miskraam gebruiken? Op deze pagina zie je de meest gebruikte teksten. Erg handig wanneer je een kaartje wilt sturen om ze sterkte te wensen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de sterkte wensen bij Greetz:
Sterkte wensen
Beterschapswensen en teksten
Schrijftips voor op een kaart
Sterkte kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij een miskraam

De zwangerschap is een erg mooie periode. Elke week zie je het kindje groeien en begint het steeds meer te bewegen. Helaas komen miskramen ook voor tijdens een zwangerschap. Het is erg belangrijk om niet te lang in een negatieve spiraal te komen en zo snel mogelijk weer proberen zwanger te worden. Ook helpt het om goede ondersteuning te krijgen van je partner en van familie en vrienden. De sterkte wensen bij een miskraam worden dan ook vaak gebruikt.

Je kunt iemand die een miskraam heeft gehad op verschillende manieren steunen. Dit kan door bepaalde taken zoals boodschappen halen, koken of schoonmaken over te nemen. Op deze manier wordt ze ontlast van intensieve arbeid en kan het lichaam even rusten. Het is ook erg fijn om af en toe post te ontvangen.

Verstuur daarom een kaartje met een passende tekst. De sterkte wensen na een miskraam kun je daarvoor gebruiken. Hieronder zie je goede voorbeelden van teksten, gedichten en wensen die door andere zijn gebruikt.

Sterkte wensen miskraam kaartje
(Bron Greetz.nl)

Aan de hand van voorbeelden kun je eenvoudig zelf een goede tekst schrijven op een kaartje. Je wilt natuurlijk geen verkeerde sterkte wens gebruiken na een miskraam. Dit maakt het verlies soms extra zwaar. Je kunt het moment van overlijden erbij gebruiken, maar dit hoeft niet. Daardoor kunnen weer herinneringen omhoog worden gehaald die wellicht net iets waren gedaald. Laat blijken dat je het erg naar vind wat er is gebeurd en dat je klaar staat om te helpen als dat nodig is. Dat wordt altijd erg gewaardeerd.

Sterkte wensen miskraam

Voorbeeld sterkte wensen miskraam:

 • En dan op een moment
  word mijn hart uit mijn keel gerukt
  jij bent terug alles dat ik heb.
 • Het verlangen naar een kindje is er nog steeds,
  maar de angst blijft maar bestaan
  Want wat als het weer fout gaat?
  Kan ik die teleurstelling en pijn nog een keer aan?
 • Helaas hebben wij haar nooit horen huilen,
  zullen haar nooit kunnen troosten,
  nooit zien bewegen, nooit horen lachen
  en nooit mogen vasthouden.

Miskraam sterkte wensen:

 • Droom…
  Wij denken aan jou als…
  Verlangen dat gekoesterd werd
  Hoop die gedragen werd
  Toekomst die verwacht werd
  Vreugde die droefheid werd
  Leven dat nooit leven werd.
 • Jij zag jezelf al samen met je kindje op je arm
  maar ineens was daar een alarm
  jou kindje, al was het nog maar 6 weken oud, leeft niet meer.
  alles in jou doet enorm zeer.
 • Maar Hij, de schepper van het leven
  Biedt wel Zijn uitgestoken hand
  Om troost en wijsheid steeds te geven
  Aan ons, door droefheid overmand
Teksten miskraam kaartje:
 • Mijn steun, pak me eens goed vast
  knuffel me eens zo hard je kan
  en kijk me aan, en zeg tegen met schat, alles komt wel een keer weer goed.
 • Het leven is niet eerlijk maar keihard
  jij zit in iedereens hart
  papa en mama zouden blij met je zijn geweest
  maar hun missen jou nu het meest
  want mama had een miskraam
  jij bent nu een ster dicht bij de maan
Sterkte wensen miskraam kaart:
 • Met zoveel gemengde gevoelens gebeurd dit allemaal
  je beleeft het alsof je schreeuwt in een lege zaal
  of jij dan niet iets geluk kan ontvangen
  en, stiekem, glijdt er een traan over jou wangen.
 • Tranen verdunnen verdriet.
  Sommige mensen zouden dood gaan van verdriet wanneer men hun hun ongeluk afnam.

Meer teksten

Het is belangrijk om te erkennen dat een miskraam een buitengewoon emotionele en pijnlijke ervaring kan zijn voor degenen die het doorgaan. Het verdriet en de rouw die gepaard gaan met het verlies van een ongeboren kind kunnen overweldigend zijn. In deze moeilijke tijden is het cruciaal om woorden van troost, begrip en steun te bieden aan degenen die rouwen. Hier zijn voorbeeldzinnen die bedoeld zijn om steun te bieden aan iemand die een miskraam heeft doorgemaakt:

 1. “In deze donkere periode van verdriet en verlies, wil ik je laten weten dat je niet alleen bent. Mijn hart deelt in jouw pijn, en ik ben hier voor je, wat je ook nodig hebt.”
 2. “Ik bewonder je moed en kracht terwijl je door deze ontzettend moeilijke tijd gaat. Jouw rouw is geldig, en ik ben hier om naar je te luisteren, zonder oordeel.”
 3. “Miskramen brengen onbeschrijflijke pijn met zich mee, en het is oké om te rouwen op jouw manier. Jouw emoties zijn waardevol, en ik ben hier om je te steunen terwijl je door deze donkere dagen navigeert.”
 4. “Het verlies van een ongeboren kind is hartverscheurend, en het is begrijpelijk als woorden tekortschieten. Weet alsjeblieft dat mijn hart bij jou is, en ik hoop dat je de steun vindt die je nodig hebt tijdens dit zware proces.”
 5. “Je kracht en doorzettingsvermogen in het aangezicht van deze tragische gebeurtenis zijn bewonderenswaardig. Neem de tijd die je nodig hebt om te genezen, en weet dat ik er voor je ben, ongeacht hoe lang het duurt.”
 6. “In deze tijd van verdriet en onzekerheid, wens ik je vrede en kracht. Laat me weten als er iets is wat ik kan doen om je te ondersteunen, zelfs als het gewoon betekent dat ik bij je ben.”
 7. “Het is onmogelijk om de diepte van jouw pijn volledig te begrijpen, maar ik hoop dat je troost kunt vinden in de wetenschap dat je niet alleen bent. Ik ben hier om je te steunen, om naar je te luisteren en om je liefde te bieden.”
 8. “Jouw moed en veerkracht in deze donkere dagen zijn bewonderenswaardig. Onthoud dat het oké is om te rouwen en om hulp te vragen. Je staat er niet alleen voor.”
 9. “Hoewel woorden niet kunnen genezen wat verloren is gegaan, hoop ik dat je troost vindt in de liefde en steun van de mensen om je heen. Je bent niet alleen in deze reis van rouw.”
 10. “Het verlies van een kind, zelfs in de vroegste stadia, is onmetelijk verdrietig. Laat me alsjeblieft weten hoe ik je kan ondersteunen tijdens deze emotioneel uitputtende tijd. Je verdient liefde, begrip en troost.”
 11. “Jouw kracht om met deze pijn om te gaan, is bewonderenswaardig. Als je wilt praten, huilen, of gewoon iemand nodig hebt om bij je te zijn, ben ik hier voor je, zonder voorwaarden.”
 12. “Ik kan me niet voorstellen wat je doormaakt, maar ik wil dat je weet dat mijn hart bij jou is. Jouw pijn is legitiem, en ik hoop dat je omringd wordt door liefde en steun terwijl je dit verdriet verwerkt.”
 13. “De reis door verdriet is uniek voor iedereen, en jouw rouwproces is geldig. Laat me alsjeblieft weten wat je nodig hebt, of het nu een luisterend oor is of gewoon iemand die naast je staat.”
 14. “In deze tijd van duisternis hoop ik dat je een sprankje hoop vindt in de warmte van degenen om je heen. Jouw pijn is belangrijk, en ik ben hier om je te steunen op welke manier dan ook.”
 15. “Miskramen brengen een onvoorstelbare pijn met zich mee, en het is oké als je je overweldigd voelt. Neem de tijd die je nodig hebt om te genezen, en weet dat ik hier ben om je te steunen, zonder oordeel of verwachtingen.”

Deze voorbeeldzinnen zijn bedoeld als empathische en ondersteunende uitdrukkingen voor mensen die een miskraam doormaken. Het is essentieel om gevoelig te zijn voor de unieke ervaringen van elk individu en hun behoefte aan rouwverwerking te respecteren.