Sterkte wensen overlijden

Bij het condoleren worden vaak sterkte wensen gebruikt. Deze zie je dan ook vaak terug op condoleance kaartjes en in rouwadvertenties. De sterkte wensen bij overlijden kun je gebruiken om je steun te uiten aan de nabestaanden. Dit kunnen familieleden, vrienden, collega’s of kennissen zijn. Diegene gaan momenteel door een erg zware tijd.

Bekijk hieronder een overzicht met sterkte wensen aan bijvoorbeeld de nabestaanden en kaartjes.

Maak hieronder je keuze en bekijk de sterkte wensen bij Greetz:
Sterkte wensen
Beterschapswensen en teksten
Schrijftips voor op een kaart
Sterkte kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Het is soms erg lastig om passende woorden te vinden wanneer iemand die je lief is komt te overlijden. Je hebt soms niet veel tijd om na te denken waardoor inspiratie opdoen door middel van voorbeelden erg handig en vooral verstandig is. Een foutje is in deze soms hectische tijd snel gemaakt.

Overlijden sterkte wensen kaartje
(Bron Greetz.nl)

Je kunt de sterkte wensen bij overlijden gebruiken in een speech, kaartje of bij een bosje bloemen. Ook als tekst op een rouwlint kun je de sterkte wensen bij overlijden gebruiken. Bij dit laatste dien je dan te kiezen voor een korte sterkte wens. Een oneliner heeft dan ook de voorkeur.

Sterkte wensen Overlijden

Er zijn verschillende vormen van sterkte wensen bij overlijden. Zo kun je kiezen voor christelijke, korte of bijvoorbeeld voor je huisdieren. Daarnaast zijn er ook sterkte wensen bij het overlijden van bijvoorbeeld je moeder, vader, zoon of dochter. Ook kun je kiezen voor een Duitse, Engelse of Franse sterkte wens. De verschillende voorbeelden van sterkte wensen bij overlijden zijn op deze pagina te bekijken. Ook zijn er condoleance teksten te vinden.

Voorbeelden van sterkte wensen bij overlijden

 • Voor de wereld was hij/zij slechts die ene, voor ons was hij/zij de hele wereld
 • Vele fijne herinneringen zullen het verdriet verzachten.
 • De hemel heeft er een kleine engel bij…
  Heel veel sterkte de aankomende tijd met het overlijden.

Christelijke teksten om iemand sterkte te wensen bij een overlijden

 • In God is kracht, om te helpen – 2 Kron. 25:8b
 • God is ons een Toevlucht en Sterkte – Psalm 46:2
 • God/Hij zal alle tranen van uw ogen afwissen…

Teksten om iemand sterkte te wensen na een overlijden

 • Elk afscheid is de geboorte van een herinnering.
 • Woorden schieten tekort, Tranen overheersen.
  Veel sterkte de aankomende tijd.
 • Ik weet niet wat ik zeggen moet. Gecondoleerd met het overlijden van…
 • Soms is er zoveel wat we voelen maar is er zo weinig wat we weten te zeggen. Sterkte.
 • Hier zijn geen woorden voor. Wij wensen jullie veel sterkte in deze zware tijd.
Overlijden kaart
Bron: Greetz

Korte sterkte wensen bij overlijden

 • Woorden van troost, ik kan ze niet vinden. Wat kun je immers zeggen? Veel sterkte, moed en kracht om dit verlies te dragen.
 • Sterkte en kracht in deze moeilijke periode.
 • Met oprechte deelneming.
 • Woorden schieten te kort wanneer het liefste bezit herinnering wordt, Sterkte.
 • Zoveel verdriet, zoveel pijn, Hoe moeilijk moet dit voor je zijn.
 • Als het moeilijk is
  Als er tranen zijn om dat, wat je zo mist
  Weet dan, dat ik/wij er voor je ben/zijn
 • Als elke druppel kon zeggen hoezeer we hem/haar missen, dan regende het elke dag…
Sterkte wensen bij het overlijden van vader of moeder
 • De hemel heeft er een kleine engel bij… Sterkte met het overlijden van …
 • Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
 • Ik wens je veel kracht bij het verwerken van dit verdriet.
 • Sterker dan het verlies is de herinnering die blijft.
 • Woorden schieten te kort voor dit plotselinge overlijden.
  Wij wensen jullie heel veel kracht voor de komende periode
 • De hemel is een engel rijker,
  wij zijn er een kwijt. Ik wens je veel sterkte met dit grote verlies.
Sterkte wensen bij het overlijden van je zoon of dochter
 • Wie ergens valt,
  staat ergens anders weer op.
  Dat is de wet van het leven.
 • Er is een tijd van komen en een tijd van gaan,
  mijn tijd is nu gekomen om jou te steunen bij elke traan.
 • Ik wens je veel kracht toe bij het verwerken van je verlies.
 • Het is beter ooit iets moois te moeten verliezen dan het nooit gehad te hebben!
 • Met goede herinneringen
  aan een gewaardeerd mens.
  Met innige deelneming
 • Nog zoveel plannen
  nog zoveel te doen
  het mocht niet meer zo zijn
  het is nu voor altijd “toen”

Meer condoleance teksten

Het is altijd een uitdaging om sterkte teksten te schrijven bij het overlijden van een geliefde, omdat woorden vaak tekortschieten in tijden van verdriet. Toch is het belangrijk om een boodschap van troost en steun over te brengen aan degenen die rouwen. Hier zijn voorbeeldzinnen die kunnen dienen als sterkte teksten:

 1. In deze moeilijke tijd van verlies, willen we je onze oprechte deelneming betuigen. Moge de liefde en warmte van vrienden en familie je omringen en je kracht geven.
 2. Woorden schieten tekort om de diepte van ons verdriet uit te drukken bij het horen van het nieuws over het overlijden van [naam]. Onze gedachten zijn bij jou, en we hopen dat je troost kunt vinden in de mooie herinneringen die je deelt.
 3. In de stilte van verdriet zijn er geen woorden die echt kunnen genezen. Maar we hopen dat je omringd wordt door liefdevolle herinneringen en de steun van de mensen om je heen om je door deze donkere dagen heen te loodsen.
 4. [Naam] zal altijd worden herinnerd als een stralend licht in ons leven. Moge de warmte van de herinneringen aan [hem/haar] je hart verwarmen en je kracht geven in deze zware tijd.
 5. Het is moeilijk te vatten dat [naam] niet langer bij ons is, maar zijn/haar erfenis van liefde en vriendelijkheid zal voortleven in onze harten. Onze gedachten zijn bij jou, en we wensen je kracht en troost toe.
 6. Verdriet is als een donkere wolk die onze dagen overschaduwt, maar we hopen dat je, te midden van de tranen, de zonnestralen van liefde en steun voelt. Moge je rust vinden in de gedachte dat [naam] nu vredig rust.
 7. Het verlies van een geliefde is ongetwijfeld een van de zwaarste beproevingen in het leven. Moge je omringd worden door de liefde van vrienden en familie terwijl je door deze donkere dagen gaat. Onze oprechte condoleances.
 8. In tijden van verdriet kunnen woorden vaak ontoereikend lijken. Weet echter dat je niet alleen bent in je verdriet. [Naam] zal altijd in onze gedachten voortleven als een bron van inspiratie en liefde.
 9. Het gemis van [naam] is diep voelbaar, maar laten we samen stilstaan bij de mooie momenten die we met [hem/haar] hebben gedeeld. Moge deze herinneringen een bron van troost zijn in deze moeilijke dagen.
 10. Het is hartverscheurend om afscheid te nemen van iemand die zo dierbaar was. Moge de steun van vrienden en familie je kracht geven om door deze periode van rouw te gaan. Onze gedachten zijn bij jou.
 11. Verdriet kent geen tijdlijn en ieder rouwproces is uniek. Neem de tijd die je nodig hebt om te genezen, wetende dat we hier zijn om je te ondersteunen. [Naam] zal altijd in onze harten voortleven.
 12. Soms zijn er geen antwoorden op de vraag “waarom?”, en dat maakt het verlies des te moeilijker. Moge je in deze duistere dagen een sprankje hoop vinden en de kracht om door te gaan.
 13. Hoewel de leegte die [naam] achterlaat onmetelijk lijkt, laten we samen de liefde vieren die [hij/zij] met ons heeft gedeeld. Moge deze liefdevolle herinneringen een bron van troost zijn.
 14. Het is moeilijk om troost te vinden in woorden, maar we hopen dat de steun van vrienden en familie je zal omhullen als een warme deken. Onze gedachten zijn bij jou in deze moeilijke tijd.
 15. De impact van [naam] op onze levens is onuitwisbaar, en hoewel we nu rouwen, laten we ook vieren hoe [hij/zij] ons heeft verrijkt. Moge de liefde van [naam] voortleven in onze herinneringen.
 16. Verdriet is als een golvenzee, met ups en downs. Weet dat we hier zijn om je te steunen in elke fase van deze emotionele reis. [Naam] zal altijd gemist worden en nooit vergeten.
 17. Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden, maar we willen dat je weet dat we aan je denken. Moge de liefde van vrienden en familie je omringen en je kracht geven in deze tijd van verdriet.
 18. Elk leven is als een kaars die op een dag uitdooft, maar de warmte en het licht dat het heeft verspreid, blijven altijd bestaan. Moge de herinneringen aan [naam] een blijvende bron van troost zijn.
 19. In de stilte van het verdriet hopen we dat je de kracht vindt om door te gaan. [Naam] zal altijd in onze harten voortleven als een bron van inspiratie en liefde.
 20. Terwijl we samen rouwen om het verlies van [naam], laten we ook stilstaan bij de vreugde die [hij/zij] in ons leven heeft gebracht. Moge deze herinneringen een lichtpuntje zijn in deze donkere dagen.
 21. Verdriet is een emotionele reis met ups en downs. Laat ons weten hoe we je kunnen ondersteunen terwijl je door deze moeilijke tijd gaat. Onze oprechte condoleances.
 22. Het verlies van [naam] laat een leegte achter die niet zomaar gevuld kan worden. Moge je omringd worden door liefde en steun terwijl je de kracht vindt om door te gaan. Onze gedachten zijn bij jou.
 23. Terwijl de wereld lijkt te pauzeren, gaan onze gedachten uit naar jou. Moge je in deze periode van verdriet de steun en troost vinden die je nodig hebt. [Naam] zal altijd in onze harten blijven.
 24. Elk afscheid is een pijnlijke herinnering aan de eindigheid van het leven, maar laten we ook koesteren wat [naam] voor ons heeft betekend. Moge deze herinneringen een bron van troost zijn in deze moeilijke tijd.