Sterkte wensen humor

Met humor iemand sterkte wensen kan erg goed werken. Het is daarbij belangrijk dat je niet doorslaat. De juiste balans vinden kan soms moeilijk zijn. Op deze pagina zie je verschillende voorbeelden van sterkte wensen met humor. Bekijk ze allemaal en kies de leukste uit om te gebruiken op een kaartje of bij een bosje bloemen. Het kan leuk zijn om een humoristische sterkte wens op een uniek kaartje te laten maken om hem of haar iets op te vrolijken. Zeker wanneer hij of zij in herstelperiode zit.

Maak hieronder je keuze en bekijk de sterkte wensen bij Greetz:
Sterkte wensen
Beterschapswensen en teksten
Schrijftips voor op een kaart
Sterkte kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen met humor

Nare situaties zoals een ziekte of een afscheid kunnen door middel van humor iets luchtiger gemaakt worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om de sterkte wensen met humor toe te passen op zo’n moment. Het wordt afgeraden om moppen te tappen of om grappig over te komen bij andere mensen die aanwezig zijn. Je kunt het echter wel toepassen in een kaartje met een sterkte wens. Hierin kun je enkele grappige elementen toevoegen.

Je moet daarbij niet het doel van het kaartje uit het oog verliezen. Een humoristische zin is zeker mogelijk, zolang je daarin maar niet doorslaat. Wanneer iemand een ernstige ziekte heeft dan is zo nu en dan aan lach absoluut aan te raden. Ditzelfde geldt voor iemand die in een depressie zit. Met humor kun je daar sneller uitkomen. Er wordt niet voor niets gezegd: ‘Lachen is gezond’. Hieronder zie je verschillende sterkte wensen met humor die je dan kunt gebruiken.

Sterkte wensen humor kaartje
(Bron Greetz.nl)

Als je een voorbeeld hebt gezien die je wilt gebruiken, dan is het altijd aan te raden om er een persoonlijk stukje bij te schrijven. Je wilt immers niet alleen humor als sterkte wens gebruiken. Er moet ook een iets meer serieus stukje bijkomen zodat het humor gedeelte er als het ware uitspringt. Afhankelijk van de situatie kun je iemand sterkte wensen met het herstel daarvan.

Humoristische sterkte wens
Bron: Greetz.nl

Voorbeeld sterkte wensen humor:

 • Een brildrager sterkte wensen is nooit grappig.
  Een brood die gaat beleggen is nooit grappig.
  Een brood terug brengen naar Leenbakker is nooit grappig.
 • Blijf maar lekker in je holletje
  Je hoeft helemaal nergens heen
  Neem af en toe een paracetamolletje
  Dan ben je snel weer op de been!
 • Lachen is het beste medicijn.
  Sorry dat ik nu niet bij je kan zijn…

Humor sterkte wensen:

 • Ik ben dan wel geen dokter,
  maar ik heb een goed recept….
  blijf lachen,
  dan ben je snel weer beter
 • Ik vervang de dokter
  en vul jouw infuus met
  een geutje gezelligheid
  vriendschap en humor
  een echte opkikker
Teksten humor kaartje:
 • Blijf maar lekker in je holletje
  Je hoeft helemaal nergens heen
  Neem af en toe een paracetamolletje
  Dan ben je snel weer op de been!
 • Een kaartje met lieve wensen wordt vandaag bezorgd.
  Hopelijk wordt je snel weer beter en genees je binnen enkele weken.
 • Lachen is het beste medicijn, maar wacht even tot de hechtingen eruit zijn!
Sterkte wensen humor kaart:
 • Ontbijt op je bed
  leuke verpleegsters
  dagelijks bezoek
  wil je echt beter worden
  toch wens ik jou
  van harte beterschap
 • Uchjes en kuchjes, hatsjie en hatsjoe
  Heel veel beterschap, wensen wij je toe!
 • Er woont een clowntje in mijn hart
  Heel klein en heel apart
  Het kan lachen en zingen
  Dansen en springen
  En als je even moet wenen
  Mag je hem altijd even van mij lenen

Meer grappige beterschap en sterkte teksten

 1. “Hoorde dat het leven je een citroen heeft gegeven, maar wees gerust, ik ben hier om je te voorzien van suiker en water om er limonade van te maken! Sterkte en veel gelach toegewenst.”
 2. “Ik hoorde dat je een tijdelijke abonnement hebt op het ‘Rust & Herstel’-pakket. Geniet van de gratis spa-behandelingen (lees: dutjes) en de luxe roomservice (lees: maaltijden op bed). Beterschap!”
 3. “Ziek zijn is als een ongewenste vakantie, maar zonder het leuke uitzicht. Laten we hopen dat je snel kunt uitchecken en terugkeert naar de dagelijkse sleur. Sterkte en beterschap gewenst!”
 4. “Ik stuur je deze virtuele EHBO-kit: grappige video’s, lachbuien en een garantie dat je na het gebruik ervan je beter zult voelen. Sterkte en een overdosis humor toegewenst!”
 5. “Ik hoorde dat je lichaam besloot om met vakantie te gaan zonder jouw toestemming. Typisch, hé? Misschien kun je het vertellen dat het weer aan het werk moet. Sterkte en een snel herstel!”
 6. “Het nieuws van je ziekte bereikte me, maar weet je wat? Zelfs je koorts heeft geen kans tegen jouw coolheid. Blijf kalm, lach veel en wees snel weer op de been. Beterschap!”
 7. “Ziek zijn is als deelnemen aan een wedstrijd zonder je toestemming. Maar je hebt de macht om de winnaar te zijn van het herstelspel. Neem je tijd, speel je kaarten goed en maak er een komisch avontuur van. Sterkte!”
 8. “Ik hoorde dat je de nieuwste rage hebt geprobeerd – het ziekte-dieet. Niet echt aan te raden, maar hey, als het helpt, waarom niet? Grapje! Neem je tijd om te herstellen en binnenkort kun je weer genieten van normaal eten. Beterschap!”
 9. “Ziek zijn is als een ongeplande pitstop op de snelweg van het leven. Laat die motor even afkoelen, geniet van het landschap en zorg ervoor dat je snel weer terug bent op de weg van avontuur. Sterkte en beterschap!”
 10. “Ik stuur je een doos met ‘lachpillen’. Ze zijn niet getest op ratten, maar ik garandeer dat ze de beste medicijnen zijn voor je herstel. Neem er een paar per dag en bel me in de ochtend als je nog steeds niet lacht. Sterkte!”
 11. “Ziek zijn is alsof je een pauze-knop hebt ingedrukt, maar de afstandsbediening werkt niet. Laten we hopen dat de technicus snel langskomt om je weer op ‘play’ te zetten. Sterkte en beterschap!”
 12. “Ik hoorde dat je je eigen ‘Rust en Herstel Resort’ hebt geopend. Ze zeggen dat het eten niet geweldig is, maar de kamer is comfortabel. Laat me weten wanneer de recensies binnenkomen. Sterkte en hopelijk een vijfsterrenherstel!”
 13. “Ziek zijn is als een niet-geplande vakantie in je eigen huis. Maak er het beste van door een feestje te organiseren met je huisgenoten (lees: kussens en dekens). Veel plezier en beterschap!”
 14. “Ik stuur je een doos met ‘opvrolijkchocolaatjes’. Geen zorgen, ze bevatten geen calorieën, maar ik garandeer dat je na elke hap een lach op je gezicht krijgt. Sterkte en veel zoetigheden toegewenst!”
 15. “Ziek zijn is als een Netflix-serie waarvan je nooit gedacht had dat je eraan zou beginnen. Maar weet je wat? Jij bent de regisseur van deze show, dus maak er een meesterwerk van! Sterkte en beterschap!”

Hopelijk brengen deze humorvolle sterkte teksten een glimlach op het gezicht van de ontvanger en dragen ze bij aan een positieve kijk op het herstelproces.

Meer artikelen: