Sterkte wensen moeilijke tijd

In moeilijke tijden moet je er voor elkaar zijn. Er zijn vele moeilijke tijden te bedenken waarbij je steun kunt gebruiken van familie of vrienden. Wat doe jij op zo’n moment? Het versturen van een kaartje is daarbij de meest gebruikte methode. Op deze pagina kun je bekijken welke sterkte wensen er in moeilijke tijden worden gebruikt.

Door hieronder op de blauwe link te klikken kan je de mooiste sterkte wensen en kaartjes vinden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de sterkte wensen bij Greetz:
Sterkte wensen
Beterschapswensen en teksten
Schrijftips voor op een kaart
Sterkte kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij een moeilijke tijd

Het versturen van een kaartje is een eenvoudige en goedkope manier om iemand sterkte te wensen. Je schrijft een mooie tekst waarbij je duidelijk laat merken dat je klaarstaat voor elkaar en dat je graag wilt luisteren naar de ander. Dit is in moeilijke tijden erg belangrijk. Het vinden van de juist woorden kan soms erg lastig zijn. Gebruik daarom voorbeelden om te zien wat anderen gebruiken in dezelfde situatie.

Er zijn vele moeilijke tijden te bedenken waarbij je iemand sterkte kunt wensen. Je kunt daarbij denken aan een revalidatie, overlijden, ziekte of een miskraam. Bij veel van dit soort gelegenheden passen bijbehorende teksten en sterkte wensen. Door voorbeelden te bekijken kun je eenvoudig zelf de juiste woorden combineren tot een mooie sterkte wens zodat hij of zij die in moeilijke tijden zit, een mooie dag zal beleven.

Sterkte wensen moeilijke tijden kaartje
(Bron Greetz.nl)

In moeilijke tijden is het erg fijn wanneer je vrolijke momenten hebt. Dat kan op verschillende eenvoudige manieren. Veel vrouwen vinden bloemen erg fijn omdat het fijn ruikt en mooie kleuren heeft. Daarbij kun je een kaartje schrijven met een pakkende tekst. De sterkte wensen in moeilijke tijden worden daar veelal bij gebruikt. Met een voorbeeld die je op deze pagina kunt zien heb je een goede basis om een kaartje te schrijven.

Sterkte wensen moeilijke tijden

Voorbeeld sterkte wensen moeilijke tijd:

 • Ik zou het fijn vinden om binnenkort bij je langs te komen,
  om van jou zelf te horen hoe het met je gaat,
  maar natuurlijk alleen als dat uitkomt.
 • Daarom hebben wij
  die handen en die armen.
  Om als het koud wordt rond het hart
  elkaar te verwarmen.
 • Hoe is het met jou
  door jouw ziekte groeit het besef
  hoe dierbaar je bent
  laat gerust eens weten
  waarmee ik jou van dienst kan zijn

Moeilijke tijden sterkte wensen:

 • Een kaartje met een lieve groet, dat doet ook jou vast heel goed.
  Hopelijk gaan de zorgen verdwijnen,
  en gaat de zon weer snel schijnen.
 • Telkens als men denkt
  het gaat niet meer,
  schijnt er een lichtstraal
  keer op keer
  die de kracht en de moed geven
  om verder te leven.
 • In deze donkere dagen
  van verdriet en pijn
  Zullen zonder twijfel
  heel zwaar en moeilijk zijn
 • Dan rest een graf, of bloed droogt in de goot.
  Gedwee belooft een dader beterschap.
  Er overleeft een blinde, een hinkepoot.
  Ze lachen bitter.-soms is er een klap.
Moelijke tijd tekst
(Bron: Greetz.nl)
Teksten moeilijke tijd kaartje:
 • Een kaartje met een lieve groet, dat doet ook jou vast heel goed.
  Hopelijk gaan de zorgen verdwijnen,
  en gaat de zon weer snel schijnen.
 • Het leven is een feest.
  Je moet alleen zelf de slingers ophangen!
  Zal ik komen helpen?
 • Het is niet fijn om ziek te zijn,
  maar het is ook erg om jou te moeten missen!
  Daar mag je je echt niet in vergissen.
  Hier heb je een knuffeltje van mij,
  ik hoop dat je snel weer de oude zal zijn.
Sterkte wensen moeilijke tijden kaart:
 • Als je alles bent vergeten,
  want nare dingen gaan voorbij.
  Dan ben je zeker weten
  weer gelukkig en blij!
 • Even is jouw leven moeilijk
  alles staat nu op z’n kop,
  Onverwacht zo ziek, met veel ellende
  is iets wat niet bij jong zijn hoort.
 • Er zijn wel eens van die dagen
  Dat het even niet meer gaat
  Even genoeg gehad van alles
  Het gevoel dat je er alleen voor staat
  Juist op zo’n dag moet je denken
  Aan de mooie dingen in het leven
  Aan je vrienden en vriendinnen
  Die jou liefde geven
Moeilijke tijd kaart
Bron: Greetz

Meer teksten

In moeilijke tijden is het van groot belang om vrienden, familie of geliefden te omringen met woorden van steun en bemoediging. Hier zijn voorbeeldzinnen die bedoeld zijn om kracht en troost te bieden tijdens een uitdagende periode:

 1. “Ik weet dat je nu door een buitengewoon zware tijd gaat, en ik wil dat je weet dat ik hier ben, klaar om je te steunen en naar je te luisteren. Je bent niet alleen.”
 2. “In tijden van tegenspoed is het normaal om je overweldigd te voelen. Onthoud dat je veerkrachtig bent en dat je de kracht hebt om deze moeilijkheden te overwinnen. Ik geloof in je.”
 3. “Sterkte in deze moeilijke tijd. Onthoud dat het oké is om je emoties te voelen en te uiten. Wees mild voor jezelf terwijl je door deze periode van uitdaging navigeert.”
 4. “Het is begrijpelijk als je je nu machteloos voelt, maar vergeet niet dat je sterker bent dan je denkt. Deze moeilijke tijd zal voorbijgaan, en ik ben hier om je te ondersteunen op elke mogelijke manier.”
 5. “In het aangezicht van uitdagingen is het belangrijk om te onthouden dat jouw veerkracht en doorzettingsvermogen onmetelijk zijn. Laat je niet ontmoedigen; je hebt de kracht om dit te doorstaan.”
 6. “Moeilijke tijden kunnen als een storm aanvoelen, maar onthoud dat na elke storm de zon weer schijnt. Houd vast aan de hoop en blijf standvastig; ik geloof in jouw vermogen om door deze periode heen te komen.”
 7. “Sterkte en moed toegewenst terwijl je door deze uitdagende tijd gaat. Je bent niet alleen in deze reis, en ik ben hier om je te ondersteunen, wat er ook nodig is.”
 8. “Het is oké om je overweldigd te voelen, en het is oké om hulp te vragen. Sterkte in deze moeilijke tijd, en weet dat ik er ben om je te steunen bij elke stap van de weg.”
 9. “In donkere tijden schijnt jouw innerlijke kracht het helderst. Blijf geloven in jezelf, want je hebt de moed om door deze uitdagende periode heen te gaan. Ik sta achter je.”
 10. “De weg door moeilijkheden kan hobbelig zijn, maar onthoud dat je niet alleen bent. Samen zullen we deze reis maken, met hoop als ons kompas en liefde als onze kracht.”
 11. “Sterkte en steun stuur ik jouw kant op terwijl je door deze moeilijke tijd gaat. Laat je niet ontmoedigen, want je hebt de capaciteit om te groeien te midden van uitdagingen.”
 12. “Je bent sterker dan je denkt, en deze moeilijke tijd zal niet eeuwig duren. Ik sta aan jouw zijde, gereed om je te steunen en je te herinneren aan je eigen kracht en veerkracht.”
 13. “In deze duistere dagen wil ik je herinneren aan het licht dat binnenin je brandt. Je hebt de kracht om door deze moeilijke tijd heen te stralen. Laat jezelf schijnen.”
 14. “Sterkte en doorzettingsvermogen wens ik je toe terwijl je deze hobbelige weg bewandelt. Verlies de hoop niet, want zelfs te midden van moeilijkheden zijn er altijd mogelijkheden voor groei en herstel.”
 15. “Ik begrijp dat deze tijd ongelooflijk zwaar voor je is. Laat me alsjeblieft weten hoe ik je kan ondersteunen. Je bent niet alleen, en ik ben hier om je te helpen dragen wat je niet alleen kunt dragen.”

Deze voorbeeldzinnen zijn bedoeld om troost en bemoediging te bieden aan mensen die een moeilijke tijd doormaken. Het is belangrijk om empathie te tonen en open te staan voor de behoeften van anderen terwijl ze door uitdagingen gaan.