Sterkte wensen liefdesverdriet

Een gebroken relatie zorgt voor veel liefdesverdriet. Dit duurt bij de één langer dan bij de ander. In deze tijd kun je er voor de ander zijn zodat hij of zij afleiding heeft en even niet denkt aan het liefdesverdriet. Chocolade, bloemen en kaartjes helpen daar ook zeker bij. Verschillende voorbeeld teksten kun je gebruiken om iemand sterkte te wensen in deze periode.

Wanneer je op één van onderstaande links klikt ga je naar de specialist waar je mooie sterkte wensen en mooie sterkte kaartjes kunt vinden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de sterkte wensen bij Greetz:
Sterkte wensen
Beterschapswensen en teksten
Schrijftips voor op een kaart
Sterkte kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij liefdesverdriet.

Daar waar de één blij is dat de relatie voorbij is, heeft een ander er meer moeite mee. Het begrip liefdesverdriet is dan ook bij iedereen verschillend. Bij sommige duurt het enkele dagen, terwijl een ander er jaren mee rond blijft lopen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de lengte van de relatie en de reden om dit te verbreken. Sterkte wensen is in deze tijd dan altijd een goede manier. Je laat dan goed blijken dat je er voor elkaar bent.

Het kan erg lastig zijn om de juiste tekst te gebruiken op momenten waarvan je zelf niet goed weet wat je wel of niet kunt gebruiken. Het is dan erg fijn wanneer je voorbeelden kunt raadplegen om inspiratie uit voort te doen. Bekijk daarom de sterkte wensen bij liefdesverdriet die je op deze pagina kunt vinden. Je kunt ze eenvoudig kopiëren of aanpassen met eigen teksten. Verwerk mooie en minder mooie momenten in het kaartje.

Sterkte wensen liefdesverdriet kaartje
(Bron Greetz.nl)

Er zijn verschillende tips te vinden over hoe je het beste over je liefdesverdriet kunt heenkomen. Vooral veel contact met vrienden is daarbij erg belangrijk. Deze mensen kennen je het beste en weten precies wat ze tegen je moeten zeggen. Toch blijkt dat er tijdens het schrijven van een kaartje veel wordt gezocht op de juiste tekst of sterkte wens die je bij liefdesverdriet nodig hebt. Bekijk daarom de verschillende voorbeelden en kies de leukste uit om te gebruiken.

Sterkte wensen liefdesverdriet

Voorbeeld sterkte wensen liefdesverdriet:

 • Elkaar leren kennen kan 1 minuut duren, het kan voor altijd duren om afscheid te nemen.
 • Ook al zit het even tegen
  blijf vertrouwen in jezelf
  blijf geloven in de goede dingen
  je herstel komt dan vanzelf
 • Iemand vergeten die je lief hebt is als iemand herinneren die je nooit hebt gekend.

Liefdesverdriet sterkte wensen:

 • En nu is het al weer 17 jaar
  dat we leven zonder elkaar
  te snel weer getrouwd, moeten we scheiden?
  om toch weer bij elkaar te kunnen zijn…wij beiden
 • Met deze mand vol fruit
  ben je zo je bed weer uit.
  Van harte beterschap!
 • Van mij een warme wens,
  Een groet om je op te beuren
  Ik wens je een spoedig herstel
  Met een kaartje om je op te fleuren
Teksten liefdesverdriet kaartje:
 • Jij liet de zon in mijn hart weer schijnen, ik was zo vrolijk en blij.
  Niet aan gedacht dat je weer kon verdwijnen, wat een leegte laat je achter in mij.
 • Mijn ex had ruimte en tijd nodig. Alsof het over natuurkunde gaat en niet over een relatie tussen twee mensen.
 • Ook al ben je even niet op en top,
  Met de juiste aandacht en verzorging
  Knap je vast weer heel gauw op
Liefdesverdriet kaart
Bron: Greetz
Sterkte wensen liefdesverdriet kaart:
 • ik wil niet elke dag weer,
  huilen om die ene jongen,
  want dit stopt nooit meer.
 • Dit kaartje stuur ik om je te vertellen,
  dat ik aan je denk en je niet vergeten ben
  Dat je zo vlug mogelijk mag herstellen,
  want je blijft mijn allergrootste fan
Sterkte liefdesverdriet
(Bron: Greetz.nl)

Meer steun / sterkte teksten

Liefdesverdriet is een emotionele ervaring die diep kan snijden en het hart pijnlijk kan raken. Het is een periode van intense gevoelens, en het kan moeilijk zijn om de juiste woorden te vinden om troost te bieden. Sterkte teksten kunnen een bron van steun zijn voor iemand die door liefdesverdriet gaat. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die empathie en aanmoediging bieden:

 1. Troost en Empathie:
  • “Ik weet dat deze tijd pijnlijk is, en ik wil dat je weet dat ik er voor je ben. Liefdesverdriet is geen gemakkelijke last om te dragen, maar met de tijd zal het lichter worden. Geef jezelf de ruimte om te rouwen en genezen.”
  • “Het is oké om verdrietig te zijn. Liefdesverdriet is als een storm die overtrekt, en hoewel het nu donker lijkt, zal de zon uiteindelijk weer schijnen. Blijf sterk en laat je emoties toe.”
 2. Zelfliefde en Groei:
  • “Liefde voor jezelf is nu essentieel. Gebruik deze tijd om jezelf opnieuw te ontdekken en je eigen kracht te omarmen. Je bent waardevol en verdient alle liefde, inclusief die van jezelf.”
  • “Liefdesverdriet is een kans voor persoonlijke groei. Focus op de dingen die je gelukkig maken en investeer in jezelf. Het is verbazingwekkend hoeveel sterker je zult opstaan na deze moeilijke tijd.”
 3. Herinnering aan Waardigheid:
  • “Je verdient een liefde die je gelukkig maakt, en als dit niet de juiste persoon was, dan is het beter om los te laten. Blijf waardig in je pijn en weet dat er iemand is die jouw liefde waardig is.”
  • “Liefde moet wederzijds zijn. Het is moeilijk om afscheid te nemen, maar het is een daad van moed om vast te houden aan je eigen waardigheid. Je bent sterker dan je denkt.”
 4. Hoop en Toekomst:
  • “De toekomst heeft nog zoveel mooie momenten voor je in petto. Sta open voor nieuwe kansen en laat het verleden niet de prachtige mogelijkheden van morgen overschaduwen.”
  • “De weg naar genezing is misschien hobbelig, maar vergeet niet dat elk nieuw begin begint met het einde van iets anders. Er wachten geweldige kansen op je. Houd hoop vast.”
 5. Zelfreflectie en Acceptatie:
  • “Liefdesverdriet biedt de gelegenheid om diep naar binnen te kijken. Begrijp dat je niet gebroken bent, maar eerder aan het transformeren. Accepteer de verandering en omarm de persoon die je wordt.”
  • “De waarde van zelfreflectie kan niet worden onderschat. Liefdesverdriet dwingt ons om onszelf beter te begrijpen. Gebruik deze tijd om te groeien en de persoon te worden die je wilt zijn.”
 6. Verbondenheid en Ondersteuning:
  • “Je bent niet alleen in deze pijn. Onthoud dat er vrienden en familie zijn die om je geven. Wees niet bang om hulp te vragen en je gevoelens te delen. Samen staan we sterker.”
  • “Liefde en steun van anderen zijn krachtige genezers. Laat je omringen door de mensen die om je geven. Samen kunnen we de storm van liefdesverdriet doorstaan.”
 7. Het Belang van Tijd:
  • “De tijd heelt alle wonden, ook al lijkt het nu onmogelijk. Neem de tijd die je nodig hebt om te genezen en wees geduldig met jezelf. Elke dag brengt je dichter bij genezing.”
  • “Liefdesverdriet heeft tijd nodig om te vervagen. Laat jezelf rouwen, maar onthoud dat de dagen helderder zullen worden. Geef het de tijd die het verdient.”

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders omgaat met liefdesverdriet, en deze teksten moeten gevoelig worden aangepast aan de specifieke situatie en behoeften van de persoon die troost zoekt.