Tekst medeleven overlijden

Is er binnen jouw vrienden of familiekring iemand overleden of is een dierbare van je iemand verloren? Het overlijden is een van de moeilijkste dingen uit het leven. Je wordt opeens stilgezet met dit verlies en de vlugheid van het leven. Wat vaak nog moeilijker is, om goed om te gaan met dit verlies of hoe je andere die dit meemaken goed kunt bijstaan. Jouw medeleven betuigen is cruciaal, maar nog helemaal niet zo eenvoudig. Kun jij wel wat extra hulp en inspiratie gebruiken als het gaat om medeleven betuigen bij overlijden? In dit artikel vind je hulp op maat (teksten medeleven bij overlijden).

Maak hieronder je keuze en bekijk de sterkte wensen bij Greetz:
Sterkte wensen
Beterschapswensen en teksten
Schrijftips voor op een kaart
Sterkte kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Medeleven teksten bij overlijden

Laat iets van je horen

Veel mensen steken liever de kop in het zand wanneer het even te moeilijk wordt. Wanneer je niet goed weet wat je moet zeggen of schrijven, is het natuurlijk makkelijker om dit helemaal niet te doen. Maar wanneer je jouw medeleven wilt betuigen bij het overlijden van een dierbare is het belangrijk om toch echt wat van je te laten horen.

Het gaat er vaak niet eens om wat je precies schrijft of zegt, maar dat je iets van je laat horen. Zo weet de naaste familie niet alleen dat je op de hoogte bent van het verlies, maar dat je ook jouw steun en medeleven uit. Je hoeft niet een eindeloze brief te schrijven, maar vaak is simpelweg een kaartje al goed.

Tekst meleden overlijden
Bron: Greetz
Medeleven tekst
Bron: Greetz

Wat schrijf je dan?

Wil je een kaart sturen naar de directe familie, maar weet je niet goed hoe je jouw medeleven moet verwoorden? Lees dan gauw verder voor een aantal voorbeeldzinnen hoe je jouw medeleven kunt tonen:

  • “Sterkte met dit grote verlies van uw man/moeder/vriend/etc.”
  • “Met oprechte deelneming.”
  • “Het is een eer om hem/haar gekend te hebben.”
  • “Gecondoleerd met uw verlies.”
  • “Sterkte gewenst komende maandag bij de uitvaart.”
Medeleven
Bron: Greetz

Wat kun je betekenen?

Ben jij meer iemand van daden, dan van woorden? Je kunt jouw medeleven ook praktisch tonen. Je kunt bijvoorbeeld aanbieden om een aantal keer te koken, te helpen met het huishouden of door ze uit te nodigen bij jou thuis. Een luisterend oor of een schouder om op uit te huilen zijn zaken waar ook veel behoefte aan is. Zo kun je ook op een praktische wijze jouw medeleven betuigen of sterkte wensen.

Tips, aanvullingen en verbeterpunten kunnen per e-mail toegezonden worden aan info@sterkte.nl.